Burak Erdoğan Kimdir?

Ahmet Burak Erdoğan, 4 Temmuz 1979 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi Emine Erdoğan, babası T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bilal Erdoğan (d.1980), Sümeyye Erdoğan (d.1985), Esra (d.1981) adlarında kardeşleri vardır. Kaptanpaşa İlkokulu'nda okudu. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.
Bilgi Üniversitesi’nde okudu. İngiltere’nin başşehri Londra’da burslu olarak ekonomi eğitimi aldı. İstanbul Kasımpaşa askeri hastanesinin verdiği rapor ile askerlikten muaf tutuldu.

Ülker Grubu ürünlerinin dağıtımını yapan şirkette hisseleri bulunması sıfatıyla yönetim kadrosunda görev yaptı. Daha sonra yüzde 50 ortağı olduğu MB Denizcilik adlı şirketi kurdu ve 2007 yılında 95 metre uzunluğunda ‘Safran 1’ adında bir kuru yük gemisini aldı. Ahmet Burak Erdoğan, MB Denizcilik Şirketinin sermayesini 2 milyon 650 bin TL'ye yükselterek, şirketin yüzde 99 hissesini Mert Mecit Çetinkaya'dan satın aldı.

Burak Erdoğan, 23 Şubat 2001 tarihinde Rizeli Ketenci ailesinin kızı ve İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı Sema Ketenci ile sade bir törenle evlendi. Recai Kutan Burak'ın, Muhsin Yazıcıoğlu da gelinin şahitliğini yaptı.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız