2013 Stratejik Yönetim Güz Dönemi Final Sınavı Soruları ve Cevapları


1.  Aşagıdakilerden hangisi işletmenin amaçlarına nasıl ulaşacagını belirleyen rakiplerin faaliyetlerinin izlenmesini içeren nihai sonuca odaklı uzun dönemli bakış acısına dayalı dinamik kararlar topluluğu olarak tanımlanmaktadır?
c- Strateji

2. Temel Amacı gelecekte belirli bir zaman dilimi için işletmenin ürün ve hizmetlerine olacak talebin ve bu talebin nerede ortaya çıkacagının tahmini olan kavram aşagıdakilerden hangisidir?
c- Uzun dönemli planlama

3. İşletmenin ulaşmak istediği spesidik sonuçlar olarak tanımlanan kavram asagıdakilerden hangisidir?
c- Amaç

4. Stratejik yönetim sürecinin daha etkin yürütülebilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlardan biri değildir?
c- Bürokratik bir mekanizma olmalıdır?

5. Aşagıdakilerden hangisi kişilerin kurumların kendilerinin veya işletmelerinin gelecekte olmasını arzu ettikleri durum olarka ifade edilir?
c- Vizyon

6. Geçmişte yaptıgımız hatalardan ders cıkarmamız ve bizim icin neyin önemli oldugunu hatırlatması acısından önemlidir" tanımı Lucas'a göre vizyonun hangi özelliğini ifade etmektedir?
c- Bizyon hatırlatıcıdır.

7. Asagıdakilerden hangisi edüstri çevresini medyana getiren faktörlerden biri değildir?
c- Finans kurumları

8. Aşagıdakilerden hangisi mevcut bir sektöre yeni girmeyi planlayan işletmenin karşı karşıya kalabileceği giril engellerinden biri değildir?
c- Devletin para ve kredi politikası

9. İşletmenin kalite döngü zamanı yöntemi tam zamanında envanter yöntemi vs. gibi daha hızlı esnek duruma gelmesini ve rakiplerine göre daha güzenlir olmasını sağlayan becerileri temel yeteneklerden hangisini ifade etmektedir?
c- Bütünleşme yetenekleri

10. Aşagıdakilerden hangisi Dengeli Başarı Göstergesinin önündeki engellerden biri değildir?
c- Tedarikçiler

11. İşletmenin binası fırma logosu çalışaların giyimi işletme iç dizaynı gibi işletmenin kimliğini simgeleyen ve çalışanların da örgütün parçası oldugunu belirten unsur aşagıdakilerden hangisidir?
c- Sembol

12. Aşagıdakilerden hangisi örgüt yapısı incilerken dikkate alınacak faktörlerden biri değildir?
c- Çok yönlü farklılaşma

13. Asagıdakilerden hangisi " bir bütün olarak örgüt ve örgütün her düzeyi, işgörenlerin işlerini kolaylaştıracak şekilde acık-seçik bi şekilde belirlenmiş amacklara sahip olmalıdır?
c- Amaç birliği ilkesi

14. Bir örgütteki üretim, satış, pazarlama ve finans gibi temel fonksiyonlar üzerine kurulu olan yapılar asagıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
c- Misyoner örgüt yapısı

15. Asagıdakileden hangisi (SHRM ) Amerikan İKY Derneği tarafından belirlenen insan kaynakları fonksiyonlarından biri değildir?
c- üretim kaynakları araştırmaları

16. Aşagıdakilerden hangisi inan kaynakları fonksiyonu ile stratejik süreci arasında stretejik uyum düzenylerinden biri değildir?
c- Örgütsel bağlantı


17. Aşagıdakilerden hangisi stratejik insan kaynakları yönetiminde " 5P Mpdeli" kavramlarından biri değildir?
c- Provizynlar

18. Bir işletmenin hisselerinin veya mülkiyetinin alınması yoluyla kontrol edilmesi veya alacak ve borçlaruyla tüm varlıklarını satın alarak bünyesine eklemek olarak ifade edilen strateji asagıdakilerden hangisidir?
c- Satın alma stretejisi

19. Asagıdakilerden hangisi hisse temelli olmayan işbirliği türlerinden biri değildir?
c- Hisse payı alarak paylaşım 

20. İşletmeni sahip oldukları yönetim deneyimlerinin önemli bir varlık olarak belirli bi süre için yine belrli bir ücretle yabacı bir işletmeye transfer edebilmeleri olarak kabul edilen iş birliği türü asagıdakilerden hangisidir*?
c- yönetim sözleşmesi
Load disqus comments

4 Yorumlarınız