National Geographic Conor Woodman Dolandırıcılar Şehri Istanbul İzle


 National Geographic'te yayınlanan "Dolandırıcılar Şehri" adlı belgesel önceki gece İstanbul'u konu aldı. Bir bakıma Türkiye'yi dünyaya "rezil" etti. Belgeseli izleyenler İstanbul'a gelmek istemeyecek..

Sunucu Conor Woodman, İstanbul macerasına üzerinde gizli kamera ile Tarihi Yardımada'dan başladı...

Özellikle taksilerin, halı mağazalarının turistlere fahiş fiyatlar çıkardığını belgeledi. Asıl macera İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Hava kararınca üzerinde gizli kamerayla İstiklal Caddesi'ne çıkan sunucunun hanutçuların çekim alanına girmesi fazla sürmedi.

Yanına yaklaşan kişi, yakınlık kurup bira içebileceği bir mekana götürmeyi teklif etti. pavyon-bar karışımı mekana oturduktan sonra biralar söylendi, hemen akabinde bir kadın masalarına oturdu. Toplan 5 bira içildikten sonra Woodman'a gelen hesap 1.700 TL oldu. Bu arada kadın masadan kalkmış, hanutçu da ortadan yok olmuştu.

POLİSİN UMRUNDA DEĞİL

Hesaba itiraz eden, kazıklandığını söyleyen Woodman'a mekanın sahibi tarafından, parayı ödemeye mecbur olduğu "uygun dille" anlatıldı. Bu arada mekana iki polis geldi ama sevinci boşunaydı. Bölüm şu anonsla bitti: "Turistlerin dolandırılması İstanbul Emniyeti'nin umurunda değil."



Kaynak; http://dunya.milliyet.com.tr/national-geographic-istanbul-u-dunyaya-rezil-etti/dunya/dunyadetay/28.11.2012/1634052/default.htm
Load disqus comments

0 Yorumlarınız