2012 Yılı 4/B Sözleşmeli Diş Tabibi ve Eczacı Alımı Kurası


Bakanlığımız bağlı kuruluşları Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına tabi sözleşmeli personel olarak çalıştırılmak üzere, noter tarafından gerçekleştirilecek kura ile (719) diş tabibi ve (243) eczacı alınacaktır. Bu kapsamda:
1.   Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı hizmet birimlerine (657) diş tabibi ve (243) eczacı; Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na bağlı hizmet birimlerine (62) diş tabibi alınacaktır.
2.  Diş tabibi ve eczacı pozisyonlarında çalıştırılacak sözleşmeli personelin ücretleri merkezi yönetim bütçesinden karşılanacaktır.
3.    Alım yapılacak sözleşmeli personel pozisyonlarının, ili, kurumu, unvanı ve sayısı http://yonetim.sb.gov.tr internet adresinde ilan edilmiştir.
(1) BAŞVURU VE KURA TAKVİMİ
1.  Kura başvuruları internet ortamında, http://yonetim.sb.gov.tr internet sayfasındaki Personel Bilgi Sistemi (PBS1–PBS2) bölümünden yapılacaktır.
2.  Başvurular, 03 Aralık 2012 Pazartesi günü başlayıp, 07 Aralık 2012 Cuma günü saat 18.00’ da sona erecektir.
3.  Kuraya başvuran adayların PBS başvuru formlarını imzalayıp notere onaylatarak, 12 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 18.00’ e kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şube Müdürlüğü Mithatpaşa Caddesi No: 3 Sıhhıye, 06434 ANKARA adresinde olacak şekilde APS veya özel kargo ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir. Elden teslim edilen formların, başvuru sahibinin bizzat kendisi veya noterden vekâlet verdiği kişi tarafından teslim edilmesi zorunludur. Aksi takdirde başvuru formu teslim alınmayacaktır.
4.  APS veya özel kargo şirketi ile gönderilen ya da elden teslim edilen başvuru formlarının Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.
5.Başvuru sahibinin imzası bulunmayan veya notere onaylatılmayan ve 12 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 18.00’ den sonra gelen başvuru formları geçersiz kabul edilip kuraya dâhil edilmeyecektir.
6.  Onaylı tercih formu ile PBS kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın tercihleri geçersiz sayılacaktır.
7.   Kura, 27 Aralık 2012 Perşembe günü noter tarafından bilgisayar ortamında yapılacak olup (yer ve saati daha sonra duyurulacaktır), kura sonucu http://yonetim.sb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.
(2) BAŞVURU ŞARTLARI
1.  Bu kuraya başvuran adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasındaki, aynı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan şartları taşımaları gerekmektedir.
2.  Diş Tabibi pozisyonlarına başvuran adayların, 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’un 30 ve 31’inci maddelerinde belirtilen şartları, Eczacı pozisyonlarına başvuran adayların 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’un 2 ve 3’üncü maddelerinde belirtilen şartları da taşımaları gerekmektedir.
(3) AÇIKLAMALAR VE UYARILAR
1.    Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya bu kılavuzdaki pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır.
2.  Diş Tabibi ve Eczacı pozisyonlarına yerleşenlerin göreve başlayabilmeleri için, diplomalarının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olması zorunludur.
3.   Adayların, yerleştirildikleri hizmet birimlerinde göreve başlamak üzere başvuruda bulunacakları tarihler, sunmaları gereken belgeler ve diğer bilgiler kura sonucunun açıklanmasını müteakip, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun www.thsk.gov.tr ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun www.tkhk.gov.tr internet sitelerinde ilanen duyurulacaktır.
4.  Kura sonucu yerleşenlere, Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarınca yerleştirme sonuçları ve atama işlemleri için ayrıca bir belge gönderilmeyecektir.
5.    Yerleştirilenlerden, başvuru şartlarını taşımayan, şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adayların atama işlemleri yapılmayacaktır. Başvuru şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların, sehven kuraya dâhil edilmiş veya atanmış olsalar dahi atamaları iptal edilecektir.
6.Yerleştirilenlere, göreve başlamadan önce karşılıklı yer değiştirme imkânı tanınmayacaktır.
7.  Yerleştirme sonucu göreve başlayanlar, dışarıda kazanç getirici başka bir iş yapamayacaktır.
Load disqus comments

0 Yorumlarınız