Aşure Nasıl Yapılır? Aşure Tarifi


Muharrem ayına, yani hicri takvime göre yılbaşına girerken hanımları aşure heyecanı aldı. Aşure günü, Aşure yapmak isteyen ve eşe dosta paylaşmak isteyen hanımlar yazımızı dikkatle takip etsin.


Aşure malzemeleri nelerdir?

Yarım kg buğday
İsteğe bağlı bir çorba kaşığı gülsuyu
Çay bardağının yarısı kadar pirinç
Tam bir çorba kaşığı buğday nişastası
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam tarçın
6 Litre kadar su
Birer su bardağı nohut ve aynı miktarda kuru fasülye
İki yüz elli gram kuru kayısı ve aynı miktarda incir ve kuru üzüm
İki adet elma
Üç diş karanfil
Dört su bardağı kadar pekmez
Aşure tatlısı nın üzerine kuş üzümü, nar, çörekotu, dolmalıkfıstık, ceviz, fındık


Aşure Nasıl Yapılır


Load disqus comments

0 Yorumlarınız